keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Erityissukat


Ystävälläni Marialla sukat kuluu aina ja nopeastikin päkiän kohdalta. Tästä on ollut puhe montakin kertaa mutta nyt päätin oikeasti tehdä asialle jotain.
Lankalaatikosta löytyi kaunista Fabel-sukkalankaa. Kärjestä aloitin ja heti kärkilisäysten jälkeen aloitin vahvistetun neuleen sukan pohjapuolelle. Ensin tein väärin mutta sitten keksin jutun juonen. Näytti alapuikon puolelta tulevan matalammaksi . .. hmm. Muistin Lankapirtistä lukeneeni joitan lyhennetyistä kerroksista vastaavassa tapauksessa. Ja niinhän se oli, pari vahvistettua kerrosta ja sitten lyhenetty kerros pohjan puolella. Johan tasaantui ylä- ja alapuoli yhtä korkeiksi. Joo, ei tosta selityksestä varmaan kovin jyvälle pääse mutta . . .
Sukat valmistuivat alta aikayksikön kun oli hyvä motiivi. Nyt pitäis Marian flunssan parantua, että päästäisiin sovituspuuhiin.

Lanka: Fabel, 56 grammaa
Puikko: Addi-pyörö 2.5
Malli: perussukka kärjestä alkaen 60 silmukalla, koko noin 36-37. Päkiän kohdalle vahvistettua neuletta.


EDIT: Huomio OULU! Olen tulossa Ouluun 11-12.2. Lanka-Taito viikonlopputapahtumaan Pikisaaressa. Matkajärjestelyt ovat vielä auki eli ehkä tulen jo perjantaina. Olisko siellä  jotain kivaa perjantaiksi? Neuletapaaminen tai jotain muuta?

KS

8 kommenttia:

  1. Ihanan kevättä enteilevä väritys sukissa - ei meinaa malttaa odottaa! :)

    Maria

    VastaaPoista
  2. Kivat värit minustakin. Just mietin, miten saisin yleensä kulutettua villasukkani rikki, koska vielä 10 vuotta vanhatkin ovat aivan ehjät.

    VastaaPoista
  3. Toisilla on taipumus tuohon sukkien puhki saamiseen ;) Naapurissani asuu yksi vastaavanlainen rouva, sinne saisi toimittaa sukkia kerran kuukaudessa. Itselläni taas eivät kulu millään puhki. Paitsi yhdet jotka olivat lammas-saappaissa, ne heitin joulun aikaan mäjelle.

    VastaaPoista
  4. Tosi kauniit ja kestävät sukat.
    Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  5. Hyvin selostit tekniikan vahvistettuun pohjaan, pitäis muistaa itsekin joskus käyttää tätä.Nätit tuli sukista.

    VastaaPoista
  6. Hei! Nämä ovat tosi kivan näköiset! Miten siis teit tuon vahvistetun pohjan? Yleensä vahvistettu kantapää näyttää hyvin raidalliselta, melkein kuin joustoneuleelta, enkä yhtään tykkää siitä. Sitä taidetaan kutsua patenttineuleeksi. Tiedätkö onko netissä jossain ohjetta tuolla neuleelle mitä käytit tässä päkiässä?

    Itselläni on siis sama ongelma kuin ystävälläsi, käytän villasukkia kaikki päivät talvella, niin olen parsinut ja kuluttanut puhki villasukkani jo useamman kerran. Ajattelin että kutoisin nyt kerralla kunnon sukat jotka kestäisivät pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, tuosta on jo niin kauan että en enää muista miten olen tehnyt. Tekstissä on kyllä maininta, että olen Lankapirtistä katsonut ohjetta.

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.