maanantai 30. maaliskuuta 2015

Tervist Tallinnast

Perinteinen kevätmatka Tallinnaan on taasen takanapäin. Kiva ja mukava ja kaikinpuolin onnistunut reissu oli taas, kuten aina.
Eckerön laivalla meren yli, satamssa oli pikkubussi matkanjärjestäjän "Katju" -kyltillä odottamassa, ja olihan siellä tuttu Anna Löngakera Kudujakin. Aaden lankatehtaan myymälässä kävi kuhina ja kassit täyttyivät tuota pikaa. Mä ostin vain yhden vyyhdin tuliaisena ystävälle.

(Nämä luonnonväriset mua viehättäis mutta saanhan niitä tarvittaessa kotimaisenakin.)

Aadelta ajettiin hotellille viemään tavarat ja vielä päästiin kuljetuksella Karnaluksiin. Kuulemma siellä nykyisin käy myös korttimaksu, en muistanut tarkistaa niin en tätä tietoa varmaksi uskalla väittää.
Karnaluks ei enää mua viehätä, kaikki tarpeellinen on jo hankittuna ja lankaa saa ostettua stadistakin. Tilauksesta kahdet ja itelle yhdet hiilikuitusukkapuikot ostin, ja jotain tuliaista, 40 eurolla selvisin.

Samassa talossa katutasossa on Abakhan kangaskauppa. Sieltä löysin heti tarvitsemaani kanttinauhaa, mitä en Karnan tavarapaljoudesta löytänyt. Tartu mnt:tä kävellessä poikettiin myös  Kangadzungeliin. Satamassa jaossa oleva Baltic Guide -lehti kannattaa lukea ennen maihin menoa, siinä oli alennuskuponki tähänkin kauppaan. Kangadzungel on todella suuri kauppa, kaikki tavarat on niin järjestyksessa ja avarasti, että ehkä ensi kerralla jätän Karnan kokonaan väliin.

Tartulla on myös kissakahvila NURRI! Se oli ihan suunniteltu tutustumispaikka. Olihan se kiva ja erikoinen kokemus. Kissoja on tällä hetkellä kuusi.





Mari virkkasi patalappua, langanpää roikkui houkuttelevasti kissojen ulottuvilla ja ei aikaakaan kun se oli jo puraistu poikki. Langanpätkällä olikin sitten kiva leikkiä ihan luvan kanssa.

Samassa tilassa on myös suomenkielinen radioasema Virossa  toimitus. Toimittaja Helena Paavonsalo käväisikin kahvilan puolella tauolla ja "mummi" osti kisulle raakaruoka-annoksen. Listalta löytyy muutama annos kissoillekin tarjottavaksi :)
Kaakao oli hyvää, omenapiirakka jäätelöllä oli herkullinen. Se oli pannukakkutyylinen, omenat taikinan sisällä. Tarttee varmaan kokeilla tuollaista.
Kissasuklaatikkari, ei nyt niin hyvä ollut, ei tosin pahakaan. Kaikkea tarvii kokeilla.

Just kerettiin viedä ostokset hotelliin kun olikin jo aika lähteä illalliselle ravintola Le Chateau' uun. Siellä syötiin viime vuonnakin. Ei mitään vikaa mutta ehkä ensi vuonna jokin uusi paikka olis kiva kokeilla. Ruoka on hyvää ja annokset riittävän suuria.

Mä söin kolmenlihan padan ja suklaafondatin jälkkäriksi.

Lauantaina satamaan kävellessä poikettiin Tintin kanssa muutamassa "pellavakaupassa". Mä sain viimeinkin ostettua pellavaiset housut, siis pitkät, semmoset saunahousut. Pusero mulla on jo muutaman vuoden ollut. Toisesta kaupasta vähän tuliaiskangasta.
Sadama Turgia kierrellessä silmiin osui seepraraitainen sukkalanka, siitä tulee synttärilahjasukat sukulaiselle;)

Kotimatka laivalla sujui joutuisaan Owners Cabinissa, patalappujen virkkuuta opetellen ja Wurm-pipoa neuloen ynnä muuta askaretta tehtiin.

KIITOS Katjulle järjestelyistä,
kaikille kiitos seurasta.
Toivon, että  tavataan samoissa merkeissä
taas ensi keväänä.

Mallavirikin on kirjoittanut matkaraportin. Tässä vielä linkki Katjullekin.
KristiinaS

EDIT iltapäivällä: Outi-M kommentoi että oli "opettavainen matka". Niin ikävästi kävi, että ratikassa Outin lompakosta näppäräsorminen oli vienyt käteiset rahat. Matkakortti oli taskussa valmiina niin ettei ratikassa tarvinnut kassia tai lompsaa ollenkaan avata. Lompakko oli käsilaukussa joka oli kainalossa turvassa, ja vetoketjukin kiinni yms. rosvoturvallisesti oli Outi matkassa. Vaan vahinko tapahtui. Onneksi passi ja kortit säilyivät tallessa.
Jättäkää kaikki ylimääräinen lompakkotavara, = kymmenet kortit, kotiin matkatessanne. Sama ohje pätee kaikissa kaupungeissa! Stadin ratikatkin ovat taskuvarkaiden paratiiseja, kuin myös Stockan ym tavaratalojen hissit ja muut ruuhkapaikat.
KS

15 kommenttia:

  1. Hyvä ja opettavainenkin reissu jälleen. Miullakin on Tyyne 80% valmiina. Vähän toista puolta ja reunus puuttuu. Tuutko ke Perobaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näillä näkymin oon tulossa ja yritän houkutella Tintin mukaan.

      Poista
  2. Onpa ollut hieno reissu ja totta on että kortilla voi nykyään maksaa Karnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aha, sä siis oot maksanut siellä kortilla. Hyvä tieto. Mä tietysti varasin käteistä ku en luottanut kuulopuheisiin.

      Poista
  3. Tallinna on aina opettavainen paikka! Mutta tukkuun menosta en luopuisi millään. Tosin edellisestä tukkukäynnistäni tulee kesän kynnyksellä jo kolme vuotta.
    Mukava reissu teillä.

    VastaaPoista
  4. Onpa ollut ihana reissu. Tallinna on ihana.

    VastaaPoista
  5. Hieno reissu teillä taas. Paitsi tuo varkausjuttu.

    VastaaPoista
  6. Kivan oloinen matka teillä,. Harmi tuo rahojen varastus, tosi harmi. No se vahinko olisi voinut käydä Hesassakin, tai Kirkkonummen Prismassa, jossa kuulemma liikkunut taitavia lipeväkielisiä ulkomaalaisia. Tosin he veivät koko lompsan. Ensi vuonna sitten reissuun taasikkeen. Terkut Ossilasta.

    VastaaPoista
  7. Ens vuodeksi mulla on jo intialainen ravintola tiedossa. Syksyllä olen menossa päiväreissulle Aade+Karnaluks - mun blogien lukijoiden toivematka. Laitan tietoa blogiin kun yksityiskohdat selvillä.

    VastaaPoista
  8. Kyllä olis mukava päästä joskus Viron lankakauppoihin, vaan sen kerran kun pääsen lähtemään liiton risteilylle, niin porukat tahtoo vain viinakauppoihin, plääh. En ole enää vuosiin viitsinyt lähteä enää mukaan, vaikka halpa reissu olisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, sun pitää lähteä sille liiton halvalle reissulle, ilmoittaaa mulle milloin se on niin lähden samaan aikaan matkalle. Me mennään sitt niihin lankakauppoihin, muut saa hamuta viinaa sillä aikaa.

      Poista
  9. Syyringin porukka on menossa Tallinnaan huhtikuussa ja silloin menen ensimmäisen kerran käymään Karnaluksissa. Täytyy pitää kukkarosta hyvä huoli, vaikka sek'ään ei näytä aina auttavan. Ihania herkkuja, paitsi tuo liharuoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, se ensikertalaisen tuska Karnassa. Voi sua ressua. Siinä ei auta valmiit ostoslistat ei mitkään, pää menee pyörälle ja ostokset jää vallan tekemättä tai tulee otettua mitä käteen sattuu. Oi voi.

      Poista
  10. Täällä oli taas monta postausta kun en oo paljon koneella ollut muuten kuin "töissä". Kyllä se Karna alkaa olla jo aika ahdistava paikka...liian ahdasta ja tuntuu että laatikkopinot kaatuu niskaan. Kissakahvila! Oho! Olipas varmasti elämys :) Toi alimmainen kissa näyttää melkein mun Pekalta! Tai Merin ja Villenhän se nyt on, mutta mä pääsen huomenna sitä ruokkimaan ja leikittämään taas onneks :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.